Sleetje rijden
Door: Jakkies
Blijf op de hoogte en volg Rob en José
04 Februari 2013 | Finland, Rovaniemi
Vandaag worden we na het ontbijt naar de Husky’s gebracht. Alleen het hoognodige gaat mee om het de honden niet te zwaar te maken. Daar aangekomen hebben de honden er zichtbaar zin in. We leren hoe we het tuigje aan moeten doen en hoe we ze voor de slee moeten spannen. Als iedereen klaar is wordt de slee van de boom losgemaakt en nog met de voeten op de rem voel je al dat de honden er heel veel zin in hebben. En dan, rem los en gaan! De natuur is echt schitterend! Dik pak sneeuw, dik besneeuwde en overhangende bomen en soms nogal heuvelachtig. We helpen heuvel op flink mee door hard mee te steppen. Na zo’n 2,5 uur stoppen we bij een half open blokhut waar Henrika (één van de gidsen) al een heerlijke zalmsoep en een soort pannenkoek tosti’s heeft gemaakt, erg lekker. De honden krijgen ook een snack en wij warmen nog wat op bij het vuur. Daarna snel de slee weer op want het is nog zo’n 2 uur naar de wildernis hut.
Voor het eten gaan we nog lekker de sauna in. We koelen af door poedelnaakt de sneeuw in te duiken, brrrr! Snel weer terug voor nog een rondje!
Henrika heeft ondertussen weer een heerlijk maaltje klaargemaakt, aardappelpuree met rendiervlees en bessensaus, mmmm! Na het eten is iedereen erg rozig geworden en duiken we lekker ons bed in.