Vissen en een "koud" nachtje
Door: Jakkies
Blijf op de hoogte en volg Rob en José
06 Februari 2013 | Finland, Rovaniemi
's Morgens worden we opgehaald bij onze cabin en gaan we per sneeuwscooter naar één van de meren rond Rovaniemi. Het is een mooie tocht door de dik besneeuwde bossen, maar wel hard werken op de sneeuwscooter in de diepe sneeuw!
Bij het meer aangekomen maken we het ijs een beetje vrij van sneeuw en boren we een gat. Het ijs is dik, meer dan een halve meter! Dan pakken we ons mini hengeltje en vissen maar. Helaas, na een half uurtje is er nog niets gevangen dus scooteren we naar een nabij gelegen blokhut voor de lunch. Onze gids Miko maakt heerlijk rendiersoep met aardappel en wortel en warme bessensap. We warmen onze voeten nog een beetje en scooteren daarna over de dichtgevroren rivier terug naar Rovaniemi.
In de stad hebben we nog even de tijd om wat winkeltjes te bekijken en koffie te drinken, daarna worden we naar het Sneeuwhotel gebracht. Het is er met zo’n -5 graden verrassend warm binnen! We krijgen eerst een tour door het hele hotel en de schitterende kamers en gaan dan lekker in de verwarmde kota eten. Daarna nog een borrel in de ijsbar en snel op naar het meer om te kijken of we het noorderlicht nog kunnen zien. Helaas, geen geluk dit keer dus we duiken na een lange dag onze slaapzak in.