Las Horquetas - Rara Avis
Blijf op de hoogte en volg Rob en José
02 November 2013 | Costa Rica, Horquetas
De tocht met de paarden is eerst langs landerijen in een heuvelachtig gebied, daarna meer bergachtig en jungle. Het pad is stijl, modderig, vaak met grote rotsblokken en ronduit slecht te noemen. De paarden glijden regelmatig weg of zakken diep in de kleverige modder, we vragen ons dan ook af hoe het alternatief, de tractor, hier in hemelsnaam op moet komen! 3,5 uur later en 12km verder laten we de paarden achter en is het de beurt aan ons. De laatste 3km moeten we zelf lopen en omdat het woord "pad" vaak niet eens van toepassing is komen we zo'n 1,5 uur later aan bij Rara Avis.
Na een welverdiende lunch gaan we lekker douchen en luieren we wat. In de middag krijgen we een rondleiding over het terrein en na het avondeten een nachttour. We zien o.a. grote spinnen en de zeldzame glass-frog met prachtige ogen en een bijna transparant lichaam. Daarna gaan we lekker naar bed, dat is een beetje behelpen zonder elektra. Het was een heerlijke dag!