Zondagsmarkt
Door: José
Blijf op de hoogte en volg Rob en José
15 November 2015 | Vietnam, Bắc Hà
Op de markt is van alles te koop: groente en onaantrekkelijk uitziend vlees, maar ook prachtige kleden, doeken, jurken en eetkommen. Op de dieren afdeling zien we ook buffels, kippen, vogeltjes en helaas... hondjes. Het is overal een drukte van jewelste en daardoor voor ons heerlijk om te fotograferen!
Tussen de middag eten we noodlesoep in een restaurantje. Die van de markt durven we toch maar niet aan ;).
Na nog een uurtje over de markt te hebben gestruind en de nodige souvenirs zijn ingeslagen maken we samen met de gids nog een wandeling naar het dorpje van de Flower Hmong. We maken kennis met Ho die voor ons een liedje op zijn bijzonder instrument speelt. Een kruising tussen een panfluit, mondharmonica en doedelzak en kennelijk hoor je er een dansje bij te doen. Rob mag ook een toontje blazen en is gelijk dikke vrienden met Ho. We slaan 2 glaasjes maiswijn achterover (Ho had er zichtbaar al een paar op), lachen wat af en vervolgen onze weg weer.
De volgende stop is bij de grens met China. Het ziet ernaar uit dat het een koud kunsje is om gewoon de brug over te lopen, maar het is voor beide communistisch landen streng verboden. We leuk om even te kijken en zwaaien naar de buren.
Dan is het toch echt tijd om naar het treinstation te gaan en afscheid te nemen van het prachtige noorden. We gaan aan boord van de nachttrein naar Hanoi en maken ons op voor weer een hobbelig nachtje.
16 November 2015 - 22:30
Pa En Ma Kaspers:
Fantastisch !!!
Goeie reis naar beneden !!!
Doei doei .