Standing on a corner in Winslow, Arizona
Door: José
Blijf op de hoogte en volg Rob en José
12 April 2016 | Verenigde Staten, Holbrook
We besloten de onverharde weg (66 mijl) verder naar Winslow te nemen. Onderweg zouden we dan langs een paar meren komen en in dit gebied leven veel roofvogels. Bij het eerste meer, Woods Canyon Lake, zagen we inderdaad 2 osprey's (visarend) jagen op vis. Gaaf om te zien hoor! Bij het volgende meer, Bear Canyon Lake, moeten bald eagles zitten, maar helaas hebben we ze niet gezien.
De route door Tonto National Forest en Sitgreaves National Forest was evengoed prachtig! Onderweg wel een aantal herten gezien en wat eekhoorns en vogels die de weg over schieten.
Winslow is een authentiek plaatsje aan de Route 66. Het is voornamelijk bekend van het nummer van de Eagles; Take it easy. Daarin zingen ze "standin' on a corner in Winslow Arizona, such a fine sight to see". Een standbeeld van een gitarist staat op dé hoek. Omdat in januari Eagles gitarist Glenn Frey is overleden stonden er nog een paar kaarsjes. Het scheen destijds helemaal vol te hebben gestaan.
Het was alweer 4 jaar geleden dat we daar op de hoek stonden, dus vandaag was een leuk moment om dat nog eens opnieuw te doen. En inderdaad, such a fine sight to see.
Vanuit Winslow zijn we de Route 66 verder oostwaarts gereden, naar Holbrook. Ook wel bekend van het Wigwam motel. Dat is nu nogal oud en vervallen, dus we slapen vannacht "a corner" verderop ;)
13 April 2016 - 13:55
Pa En Ma Kaspers:
Prachtig alllemaal !! Veel plezier !