Soepel
Door: Jose
Blijf op de hoogte en volg Rob en José
22 Maart 2019 | Jamaica, Montego Bay
Om kwart over 7 rijden we naar Schiphol, het blijkt lekker rustig op de weg. Na een paar rondjes op P3 vinden we een plekje voor de auto en worden we door de shuttlebus bij de vertrekhal afgezet.
Ook op Schiphol verloopt alles soepel met het afgeven van de koffer en de douane procedures. We komen zo al helemaal in de "easy going" modus en lijken haast al aangepast aan de bestemming.
Door een korte tussenstop op de Dominicaanse Republiek vangen we al een glimp op van de sfeer. Zonnig, 29 graden. Het gebouw met de gates is aan 1 kant gewoon open zodat de warmte rijkelijk naar binnen stroomt. Het rieten dak en de cocktailbar maken het tropische gevoel compleet. Een deel van de medepassagiers vliegen vanaf hier terug naar Amsterdam, maar wij worden eerst afgezet op Jamaica.
Daar aangekomen blijkt het dik bewolkt en zo te zien aan de plassen heeft het geregend. De zon gaat net onder maar de temperatuur is nog prima. Een chauffeur brengt ons naar het hotel en vertelt al kort iets over de omgeving.
Na inchecken lopen we de hip-strip, de toeristische boulevard waar het hotel aan zit, een stukje op en neer voor wat te eten en een biertje. De boel doet zo in het donker toch een beetje troosteloos aan. We zien een aantal gesloten winkeltjes, vinden geen barretjes, enkel en de paar lege "clubs" met keiharde R&B muziek wat er ook niet uitnodigend uitziet. Uiteindelijk slagen we vlak naast ons hotel in een schuurtje waar een klein barretje inzit. Het biertje smaakt goed en ook de eerste locale maaltijd (stoofpotje met rijst/bonen, Rob had gefrituurde kip) is prima.
Nog redelijk fris en soepel taaien we niet veel later af naar bed.
23 Maart 2019 - 10:16
Ma Kaspers:
Klinkt goed allemaal, beetje warm maar dat vinden jullie wel fijn.
Ga er lekker van genieten !!
Groetjes van ons.