Clowns
Door: Jakkies
Blijf op de hoogte en volg Rob en José
26 Juli 2014 | IJsland, Stykkishólmur
Het was zowaar droog toen we na het ontbijt naar het haventje reden. De boot inladen doen ze hier vrij rap dus we stonden binnen no-time op het dek van de Baldur naar Brjánslaekur. O nee, het was eigenlijk de boot van Harlingen naar Terschelling maar we zijn toch in Brjánslaekur aangekomen ;-). Daar was het strakblauw en we konden zelfs onze trui uitdoen.
Vandaaruit hadden we een mooie rit langs de zuidkust van de Westfjorden, de bergpas over en nog een aardig stuk onverhard langs de noordkust met ook af en toe prachtig verlaten en onbereikbare stranden.
Aangekomen in Breidavik hebben we ingechecked en zijn we gelijk door gereden naar het meest westelijke punt van Europa, Latrabjarg. Op de 400 meter hoge kliffen nestelen veel vogels, waaronder drieteen meeuwen, zeekoeten, alken en papagaaiduikers, ook wel puffins genoemd. Deze laatste zijn ontzettende leuke beestjes om te zien. Prachtig met hun grote gekleurde snavel en ze zijn zo onhandig dat het gewoon schattig is. Je kunt ook heel dichtbij komen en ze zijn zelf ook nieuwsgierig. Net kleine clowns! We hebben in het warme zonnetje de hele middag naar het gestuntel zitten kijken.
Rond 18.00 uur zijn we terug gegaan naar het guesthouse om wat te eten. Ik had in mijn reisgids gelezen dat vanaf een uur of 20.00 de puffins massaal terugkomen van zee en visjes meebrengen om de jonkies te voeren. Na het eten dus snel weer terug! Er zaten er inderdaad een heel stuk meer, maar helaas was de visstand dit jaar zo beroerd dat er nauwelijks jonkies waren en dus lege snavels.
Om 22.30 zijn we uiteindelijk teruggereden, ook al stond de zo'n nog redelijk ver boven de horizon. Nog even alle foto's bekijken en dan voldaan naar bed.
27 Juli 2014 - 12:04
Ma Kaspers:
Prachtig !!! Lijkt de Cliffs of Mohair in Ierland wel !! -
27 Juli 2014 - 13:53
PaMa Vooren:
Leuke stukjes en mooie foto's. We genieten met jullie mee!
Groetjes.