Gort droog
Door: Jose
Blijf op de hoogte en volg Rob en José
02 Oktober 2019 | Botswana, Moremi
Na het ontbijt gaan we het wildpark Moremi in. We slapen aan de zuidkant, maar richting het westen moet veel moois zijn. Het park staat bekend om de wetlands, moerassig gebied dat veel wild aantrekt.
De weg is hier eveneens erg zanderig, sommige stukken zijn aardig, andere stukken bevatten diepe kuilen van opgedroogd modder en ook zijn er uiteraard flinke stukken mul zand. Je wordt soms gigantisch heen en weer geschud in de auto, van links naar rechts of op en neer. We hebben gehoord dat het op sommige stukken zó slecht moet zijn dat je vrijwel gegarandeerd vast komt te zitten.
Maar vooralsnog gaat het en we bezoeken de black pools. In de verte is nog een stipje water en een paar giraffen en zebra’s, maar het is niet veel. Daarna de Xini Lagoon. Er staat iets meer water, we zien een buffel, een nijlpaard die net de bosjes in duikt en een mooie vogel met een rode snavel. Mooi, maar we hadden gehoopt op roofdieren.
We gaan verder en komen aan bij First Bridge. Er is weinig meer over van de van houten palen gemaakte brug. Er staat ook geen water en er is daarom maar een weggetje omheen gemaakt. Niet veel verder is Second Bridge. Je kunt kiezen of je de houten brug neemt of door het water rijdt. Aan beide opties zitten risico’s maar we kiezen voor de brug. Hij houdt het.
Dan volgt een gebied waar veel water poeltjes zouden moeten zitten, maar werkelijk alles is gort droog. Geen bokje te bekennen en dus ook de roofdieren niet. Jammer, want we kwamen toch wel voor de dieren!
Aangekomen bij Third Bridge, waar iedereen altijd zo vol van is, is het toch wel een beetje een deceptie. Gewoon weer een houten brug, er staat een klein beetje water, maar er is geen wild te bekennen op een paar zebra’s en een wrattenzwijn na.
We lunchen daar en beginnen dan aan de terugreis. Om er te komen hebben we er zo’n 5 uur ever gedaan, de terugreis zal ook nog wel een uur of 3 zijn. Uiteindelijk 125 km enkel in de 2e versnelling gereden vandaag en daar dus bijna 8 uur zoet mee geweest.
Vanavond willen we vóór het donker gegeten hebben, er zit een héle troep bavianen in het kamp (zeker 50 stuks) en die moeten we een beetje op afstand zien te houden.
We duiken uiteindelijk ons tentje in met de snurkende bavianen boven ons in de bomen en een slurpende olifant op 30 meter afstand bij de waterput.